czwartek, 27 listopada 2014

Kobranocka

Kobranocka – polski zespół rockowy powstały w roku 1985, w Toruniu. Początkowo nazywał się "Latający Pisuar". Krótko po debiucie nagrania Kobranocki pojawiły się na antenie Rozgłośni Harcerskiej. W latach 1986 - 2005 zespół sześciokrotnie wystąpił na festiwalu w Jarocinie. Gra muzykę odwołującą się do punk rocka z mocno pacyfistycznymi tekstami. Cechą charakterystyczną tekstów Kobranocki (pisanych zwykle przez Andrzeja Michorzewskiego - psychiatrę z zawodu) jest ich abstrakcyjna metaforyka.

Chyba najbardziej popularna nutka:

KOBRANOCKA - Przystanek Woodstock 2007

Skład

Andrzej "Kobra" Kraiński - śpiew, gitara
Jacek "Szybki Kazik" Bryndal - gitara basowa, śpiew
Jacek Moczadło - gitara
Piotr "Vysol" Wysocki - perkusja
Jacek "Loze" Niestryjewski - gitara (w składzie w latach 1999-2004)

Dyskografia

1987 Sztuka jest skarpetką kulawego
1990 Kwiaty na żywopłocie
1992 Ku nieboskłonom
1994 Niech popłyną łzy
2001 O miłości i wolności
2002 Koncert
2006 Sterowany jest ten świat
2008 Kocham cię jak Irlandię. Przystanek Woodstock 2007 Kostrzyn nad Odrą (koncert na płycie DVD)
2010 SPOX!

Źródło:Wikipedia
            Youtube




Adres:OSA

6 komentarzy: