czwartek, 16 stycznia 2014

Michał Lewandowski

Witam serdecznie.Na moim blogu jak zauważyliście troszkę zmian!Określiłem główne dziedziny z których mam zamiar zebrać większość podpisów.To zdobywcy Korony Himalajów i Karakorum(Ośmiotysięczniki),FIFA100,Prezydenci polski oraz Zwycięzcy Oscarów,podkreślam większość bo wiem że np .Oskary nie ma takie możliwości,ale cóż,będę próbował może polskich posiadaczy tej prestiżowej statuetki się uda.
           Dziś kolejny aktor przeze mnie bardzo lubiany,choć dorobek filmowy bardzo skromniutki.

Michał Lewandowski (ur. 1978 w Elblągu) – polski aktor filmowy i teatralny.
W latach 2004-2005 uczeń Studia Aktorskiego przy Teatrze Żydowskim w Warszawie. Był aktorem w Teatrze Stajnia Pegaza i 43 Kwietnia w Gdańsku. W 2006 zdał egzamin eksternistyczny. W latach 2005-2009 aktor Nowego Teatru w Słupsku.

Filmografia Wybrana

2003: Nienasycenie jako Genezyp Kapen
2007: Teczki jako Michał
2010: Weekend jako Gula
2011-2012: Julia jako Maciej Janicki
2013: Na dobre i na złe jako pacjent (odc. 513)




Wysłałem:03.2012
Otrzymałem:05.2012
Adres:Via TVN


7 komentarzy:

  1. Gratuluję!
    Mam autograf na takim samym zdjęciu... też pisałam na plan serialu Julia ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. A czy nadal można pisać na plan Julii?
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Przystojny, fajny aktor- gratuluję:). Marczi :)

    OdpowiedzUsuń