niedziela, 26 stycznia 2014

Maciej Stuhr

Maciej Stuhr (ur. 23 czerwca 1975 w Krakowie) – polski aktor filmowy i teatralny, współzałożyciel kabaretu Po Żarcie; od 2008 aktor Nowego Teatru w Warszawie. Jest także z wykształcenia psychologiem.

Filmografia Wybrana

1988: Dekalog X, jako Piotrek
1993: Uprowadzenie Agaty, jako dziennikarz Niezależnej Telewizji "Piraci"
1997: Historie miłosne, jako student Ikonowicz
1999: Fuks, jako Aleks
1999: Chłopaki nie płaczą, jako Kuba
2001: Poranek kojota, jako Kuba
2004: Wesele, jako Mateusz
2007: Testosteron, jako Sebastian Tretyn
2009: Operacja Dunaj, jako Florian
2011: Listy do M. jako Mikołaj
2012: Pokłosie jako Józek Kalina
2013: Wałęsa. Człowiek z nadziei jako ksiądz




Wysłałem:03.2010
Otrzymałem:05.2010
Adres:Teatr Nowy w Warszawie

10 komentarzy: